A kutya halála – Krausz Tivadar tragédiája a Márai Stúdióban

A kassai Thália Színház Magyarország Kassai Főkonzulátusával, valamint a Csemadok kassai választmányával közösen hirdetett meg tavaly az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából egy drámapályázatot. A pályázat témája az 1956-os események a szlovákiai történések, reakciók hangsúlyozásával.

A pályázatra, melynek beadási határideje 2016. augusztus 15-e volt három mű érkezett, és mivel épp ennyit díjazhattak, egyik szerző sem maradt elismerés nélkül.

Tarics Péter Tanúságtétel, (i)gazság, végítélet, valamint Csáky Pál Ballada a szabadságról című színműveit már bemutatta a színház felolvasószínházi est formájában. Az előbbit 2016. október 27-én, az utóbbit 2016. december 21-én. (Csáky Balladáját Forgács Miklós rendezésében)

Krausz Tivadar A kutya halála című tragédiája azonban 2017. október 26-án 18:00 órai kezdettek kerül a kassai publikum elé. A felolvasó színház rendezője Czajlik József. Közreműködnek: Varga Lívia, Varga Szilvia, Nádasdi Péter, Madarász Máté, Ollé Erik, Lax Judit valamint a szerző Krausz Tivadar.