Az 55. Jókai Napok díjazottai

Az 55. Jókai Napok fődíját a füleki Apropó Kisszínpad nyerte Arisztophanész: Lüszisztraté című színjátékának előadásáért, Szvorák Zsuzsa rendezésében. Ráadásul övék lett a legjobb színpadi látvány díja is. A felnőtt színjátszó együttesek nívódíját a Nánai Színjátszócsoport vihette haza, A látnok című előadásért (rendező: Lengyelfalusy Juhász Mária). A diákszínjátszó együttesek nívódíját megosztva kapta a komáromi GIMISz Diákszínpad az Ecce Homo című, Weöres Sándor versei nyomán készült színpadi játékért (rendező: Bajkai Csengel Mónika), valamint az ipolysági SzondySokk Diákszínpad a Bizalom című etűdökért emberi kapcsolatokra (rendezők: Köteles Judit és N. Tóth Anikó)

A legjobb férfi alakítás díját Nagy Ákos vehette át Orgon alakításáért a komáromi Vidám Iparisták Színjátszó Társulata Tartuffe című előadásában.

A legjobb női alakítás díját az idén a zsűri nem adta ki.

A Ferenczy Anna-díjat Homolya Krisztina kapta, Eszter alakításáért a kassai KGSzT diákszínpad Volt egyszer egy popfesztivál című előadásában.

Rendezői-csoportvezetői díjat kapott Kiss Péntek József.

A legjobb színpadi mozgás díját a komáromi GIMISz Diákszínpad kapta. A

Gergely József-díj tulajdonosa a zeneszerzői és előadói teljesítményért Csóka Dávid, a komáromi GIMISz Diákszínpad tagja lett.

Díjat kapott a zenei közreműködésért Varga Szabolcs, Sycorax Diákszínpad, Királyhelmec.

Az epizódalakítások díjazottjai Bukovszky Orsolya (GIMISz Diákszínpad, Komárom),

Horňák Lili (KGSzT, Kassa és Pinceszínpad, Kassa),

Kuzma Dávid (SzondySokk Diákszínpad, Ipolyság) lettek.