Évadzáró a Komáromi Jókai Színházban

A társulat Bandor Évának ítélte oda idén a Ferenczy Anna-díjat

2019. június 18-án évadzáró társulati ülés keretében fejeződött be a Komáromi Jókai Színház 66. színházi évada. Tóth Tibor évadértékelőjében elmondta, hogy a színház 146 saját előadást tartott, és  45 276 néző látta az idei évad előadásait. A színháznak új logója lett és weboldal szolgálja az érdeklődöket.

Dobai Tibor, gazdasági igazgató a színház gazdasági működését értékelte, az elmúlt időszakban sikerült felújitani az öltözőket, a jövőben pedig a nyílászárók cseréjére kerül majd sor.

Az új évad bérlethirdetését Kardos Tünde dramaturg ismertette. A 2019/2020-as évad Miroslav Kržela A Glembay ház című drámájával indul majd Martin Huba m.v. rendezésében. Az Orlai Produkció Valódi hamisítvány című előadásában bérletben lép fel Hernádi Judit és Kern András. Horváth Illés a Bolha a fülbe című Feydeau-vígjátékot állítja színpadra. A Lüszisztraté nyomán a Komáromi Jókai Színház számára  íródik a Szeretkezz, ne háborúzz! című zenés előadás, amelyet jövőre a színházi világnapon  Hargitai Iván m.v. rendezésében mutat be a komáromi társulat. Az évad végén  kerül színre Móricz Zsigmond Rokonok című színműve, melynek rendezője  Béres Attila lesz. A gyermekeknézőket pedig Óz, a csodák csodája című zenés mesejáték várja Méhes László rendezésében.A Stúdió bérletben szlovákiai magyar színházi műhelyek, a The Art, a Csavar Színház, a City Rebbot egy-egy előadás tekinthető majd meg.

A június 18-án, kedden tartott évadzárón kiosztották a Színészrobot-díjakat. A legtöbbet játszó színésznek járó díjat idén Holocsy Katalin és Majorfalvi Bálint kapta. Az évad legjobb dolgozója  a színháztól búcsúzó Görözdi Szilárd hangtechnikus lett, a Ferenczy Anna-díjat pedig Bandor Évának ítélte oda a társulat, aki nem tudott jelen lenni az évadzárón, mivel jelenleg Kassán, az Art Film Fest 2019 filmfesztivál nemzetközi zsűrijében értékeli a mozgóképes alkotásokat.