Évadzáró a Komáromi Jókai Színházban

Évadzáró társulati ülést tartott a Komáromi Jókai Színház 2018. június 22-én a Vasmacska Stúdiószínpadon. Tóth Tibor, a színház igazgatója, előbb értékelte a 2017/2018-as színházi évadot, melyben négy új felnőtt és egy gyermekelőadás készült, valamint számos vendégprodukciót láthattak a színház nézői.

A megalakulásának 65. évfordulóját ünneplő színház ebben a színházi szezonban 160 saját előadást tartott, s 53 846 néző látogatott el előadásaira. Ebből 96 előadás volt Komáromban és 64 alkalommal játszott székhelyén kívül a színház. A statisztika növekvő tendenciát mutat, hiszen az előző évadokban 136, illetve 142 előadással zárult az évados mérleg.

Az évad értékelése után a direktor vázlatosan ismertette a következő évad bemutatóit: egy Mátyás királyról szóló meseelőadással indul az évad (rendező Szabó Attila), majd Leopold Lahola Napfoltok című kamaraelőadását viszi színre a friss diplomás Réld Károly a pozsonyi Színművészeti Főiskola növendékeivel. Ezután két nagyszínpadi zenés produkció következik, Méhes László a legendás Presser musicalt, a Padlást állítja színre, Rusznyák Gábor pedig Kander-Ebb Kabaré című musicalét rendezi a komáromi színházban. A következő évben is visszatér rendezőként Hargitai Iván, a Teljesen idegenek című olasz film színpadi adaptációjának rendezőjeként. Az évad utolsó saját bemutatója Molnár Ferenc Üvegcipő című színműve, rendezője Bagó Bertalan.

Az évadzáró második felében a társulat megszavazta az évad legjobb színészi alakítását, s az évad legjobb színházi dolgozóját. A Ferenczy Anna-díjat ezúttal Szabó Viktor kapta, a “színházi robotoló” díját pedig Kiss Mónika, kellékesnek ítélték oda a színház alkalmazottai. Az évadban legtöbbet játszó színészt – Bernáth Tamást, színésznőt – Holocsy Krisztinát is kitünette a színház vezetősége a Színészrobot-díjjal.

A színház igazgatója zárásként megköszönte Németh István munkáját, aki harminc év után, évad végével nyugdíjba vonul a társulatból.

A hivatalos évadzáró ellenére a színházi munka még nem ér rögtön véget, hiszen vasárnap Rimaszombatban, hétfőn június 25-én pedig a kisvárdai Magyar Színházak Fesztiválján szerepel a társulat A félkegyelmű című előadással.

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.