Disznótor a Deszka Fesztiválon

Huszonöt előadást láthat a XII. DESZKA Fesztivál, a kortárs magyar drámák seregszemléjének közönsége április 6. és 14. között Debrecenben. Csaknem mindegyik előadás ősbemutató.

Mivel a válogatás ismét kiterjedt a teljes Kárpát-medencére, három romániai (Hatházi András-Tom Dugdale: Tizenöt próbálkozás a színészetre; Körmöczi-Kriván Péter: Kapufa és öngól; Vakok) egy szerbiai (Háy János: Kemping) és egy szlovákiai (Soóky László: Egy disznótor pontos leírása) kortárs magyar szerzőjű előadás is látható lesz a fesztiválon az anyaországból érkező tizenkét vidéki és hét fővárosi produkció mellett.

Már hagyomány, hogy a fesztiválra évről-évre idegen nyelvű előadások is érkeznek. Az idén egy Poznańból meghívott lengyel nyelvű előadásban láthatja az érdeklődő közönség gyökeresen más nézőpontú feldolgozását annak a szövegnek, amely a tavalyi DESZKÁ-n magyar nyelven, egy katartikus erejű szatmárnémeti előadásban mutatkozott be.

Soóky László Egy disznótor pontos leírása című mesélőszínházi előadása Lajos András előadásában a nyitónapon 2018. április 6-án 19.00  és 22.00 órai kezdettel látható a  Horváth Árpád Stúdiószínházban.