Fabó Tibor Magyar Arany Érdemkeresztben részesült

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült  Fabó Tibor, a Komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színésze. A díjat 2019. március 13-án a pozsonyi várban, a március 15-i ünnepségsoroztat részeként szervezett  ünnepi fogadáson Pető Tibor,  magyarországi nagykövettől vette át a komáromi színház művésze.

„Az életem mindig arról szólt, hogy szépen, nyugodtan tolni Thália szekerét, s ezáltak nyelvünket, kultúránkat építeni ebben a régióban… Soha nem álmodoztam arról, hogy itt álljak, de nagyon felemelő érzés, s köszönöm azoknak, akik segítettek abban, hogy ilyen sikeresen tudjam végezni a feladatomat.” – mondta Fabó Tibor a hirek.sk munkatársainak.

Fabó Tibor 1982-ben került a Magyar Területi Színházhoz, 1986-tól 2001-ig a Kassai Thália Színház, 2001-tól a Komáromi Jókai Színház tagjaként dolgozott. 1992-től 1995-ig művészeti vezetője, 1996-tól 1999-ig igazgatója volt a kassai színháznak. 2005-ben kJászai-díjatapott , s legutóbb a Bányavakságban nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb férfi alakítás díját a kisvárdai fesztiválon.